Sociální psychologie : vybrané kapitoly - Koťa, Jaroslav, 1948-; Trpišovská, Dobromila, 1947-; Vacínová, Marie, 1948- (Univerzita Jana Amose Komenského Praha, 2013)
Deset vybraných kapitol ze sociální psychologie, vědní disciplíny na pomezí psychologie a sociologie. Pozornost je věnována předmětu, metodám a aktuálním tématům této disciplíny. Akcent je kladen na socializační procesy a komunikativní jednání včetně mediální komunikace. Cílem kolektivu autorů je poskytnout prvotní orientaci v sociálně psychologické problematice. Jedná se o druhé, rozšířené a přepracované vydání studijních textů pro UJAK, možno však použít univerzálně jako seznámení se základy sociální psychologie.
Terminologický slovník
Keywords: sociální psychologie; social psychology; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)