Environmentální výchova pro ZŠ a SŠ : tři kroky k aktivnímu vyučování - Šebešová, Petra; Šimonová, Petra (Portál, 2013)
Metodika pro vytváření aktivizujících výukových hodin na environmentální téma. Publikace nabízí hodiny použitelné v předmětech přírodopis, český jazyk, angličtina či zeměpis a je určena učitelům na 2. stupni ZŠ a na SŠ.
Keywords: environmentální výchova a vzdělávání; předmětová didaktika; základní školy; střední školy; environmental education; teaching school subjects; elementary schools; secondary schools; metodické příručky; methodological manuals