Knížka proti nudě : 300 her a aktivit pro každou příležitost - Copeland, Cynthia L., 1960- (Portál, 2014)
Kniha obsahuje různé hry pro děti, které se dají využít skoro v každé situaci, např. při cestě v dopravních prostředcích, při čekání ve frontě nebo u lékaře atd. Protože je autorka sama matkou, dobře ví, že děti jsou schopné hrát si prakticky kdykoli a kdekoli, bez jakékoli přípravy. Je zde spousta nápadů, jak je možné děti ve chvílích mezi jinými činnostmi zabavit, aniž by k tomu byly potřeba nějaké zvláštní pomůcky. Hry jsou v knize rozděleny do kapitol podle jednotlivých míst. Najdete tu mimo jiné hry určené do restaurace, do čekárny, do obchodu, na zastávku autobusu, nebo dokonce do kadeřnictví. Většina her je vhodná pro děti různého věku, u některých je však nutné, aby již uměly dobře číst a jejich mentální schopnosti byly rozvinutější. Hrám s nemluvňaty a batolaty je vyhrazena samostatná kapitola ke konci knihy. Úplný závěr pak tvoří krátké texty věnované např. tomu, jak zabránit hádkám nebo jak se bavit při svačině.