Výtvarné hrátky napříč kontinenty : [pro děti od 4 do 10 let] : zeměpisně motivované tvoření : křížovky, slepé mapy, hry : didaktické postupy a obrazový materiál - Vondrová, Petra (Grada, 2011)
Průvodcem metodické příručky je pětiletá Darinka, sedmiletý Patrik a jejich maminka. Maminka dětem vypravuje o dané zemi, děti pracují s mapou a plní zeměpisné úkoly. Následuje tvorba výtvarného díla, nejčastěji ze zbytkového a odpadového nebo přírodního materiálu, různými technikami - malování, koláže, prostorové práce, modelování ad. V příloze knihy jsou různé zeměpisné úkoly, křížovky, slepé mapy (s řešením).
Keywords: výtvarné práce; tvořivé hry; děti předškolního věku; děti školního věku; handicraft; creative games; preschool children; school children; země světa -- reálie; countries of the world -- history and geography; metodické příručky; methodological manuals