Výtvarné hrátky napříč kontinenty : [pro děti od 4 do 10 let] : zeměpisně motivované tvoření : křížovky, slepé mapy, hry : didaktické postupy a obrazový materiál - Vondrová, Petra (Pedagogika (Grada), 2011)
Průvodcem metodické příručky je pětiletá Darinka, sedmiletý Patrik a jejich maminka. Maminka dětem vypravuje o dané zemi, děti pracují s mapou a plní zeměpisné úkoly. Následuje tvorba výtvarného díla, nejčastěji ze zbytkového a odpadového nebo přírodního materiálu, různými technikami - malování, koláže, prostorové práce, modelování ad. V příloze knihy jsou různé zeměpisné úkoly, křížovky, slepé mapy (s řešením).