Svět 3D obrázků - Chajda, Radek, 1973- (Computer Press, 2009)
Kniha nejprve vysvětluje základy optiky a našeho vnímání (jak vnímáme obraz a prostor, jak oči vidí). V další části seznamuje s historií 3D obrázků a s jejich různými druhy (stereoskopická fotografie, anaglyfy, hologram...). Poslední část se věnuje pohyblivému obrazu - popisuje fungování 3D kin a možnosti 3D televizí a monitorů. Výklad je doplněn fotografiemi a nákresy a řadou jednoduchých experimentů (výroba vlastního periskopu, dalekohledu). V závěru je příloha - 3D brýle a 29 prostorových obrázků.
Obrazové přílohy jsou číslovány po stranách u č. 1-5, od č. 6 číslování půlstránek
Keywords: optika; prostorové vnímání; trojrozměrné zobrazování; optics; spatial perception; three-dimensional imaging; populárně-naučné publikace; publikace pro děti; popular works; children's literature