Svět 3D obrázků - Chajda, Radek, 1973- (Hravá věda (Computer Press), 2009)
Kniha nejprve vysvětluje základy optiky a našeho vnímání (jak vnímáme obraz a prostor, jak oči vidí). V další části seznamuje s historií 3D obrázků a s jejich různými druhy (stereoskopická fotografie, anaglyfy, hologram...). Poslední část se věnuje pohyblivému obrazu - popisuje fungování 3D kin a možnosti 3D televizí a monitorů. Výklad je doplněn fotografiemi a nákresy a řadou jednoduchých experimentů (výroba vlastního periskopu, dalekohledu). V závěru je příloha - 3D brýle a 29 prostorových obrázků.