Laplaceova transformace : základy teorie a užití v elektrotechnice - Pírko, Zdeněk, 1909-1983; Veit, Jan, 1928- (Řada teoretické literatury, 1972)
Při přípravě druhého opraveného vydání bylo použito zkušeností s výukou operátorového počtu na elektrotechnické fakultě ČVUT a prozatímních učebních textů již dříve vydaných. S ohledem na starší uživatele učebnice se autoři přidrželi vyzkoušeného metodického způsobu a v teoretických základech se omezili na tradiční přístup k Laplaceově integrální transformaci. Na konci kapitol jsou připojeny úkoly, které mají přispět k osvojení početní techniky transformace.