Práce a záchrana ve výškách a nad volnou hloubkou

Kniha, zabývající se problematikou pohybu a záchrany ve výškách a nad volnou hloubkou, je určena výškovým pracovníkům, speleologům, horolezecké veřejnosti, strážníkům městských policií, hasičům, policistům zabývajícím se lezectvím.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Belica, Ondřej, 1980- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Grada, 2014
Edition: 1. vyd.
Subjects:
ISBN: 9788024750552
Physical Description: 216 s. : il. ; 24 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Kniha, zabývající se problematikou pohybu a záchrany ve výškách a nad volnou hloubkou, je určena výškovým pracovníkům, speleologům, horolezecké veřejnosti, strážníkům městských policií, hasičům, policistům zabývajícím se lezectvím.
Obsahuje platnou legislativu, rozdělení lezeckých technik, seznamuje s věcnými prostředky a dále se zabývá uzlováním, samostatným pohybem po laně, fyzikálními zákonitostmi, první pomocí a záchranou s využitím lanových technik. Čtenář tak pochopí rozdíl mezi sportovním horolezectvím a profesním lezectvím, získá ucelenou představu o metodách, postupech a potřebných prostředcích. Přestože žádný text nemůže nahradit praktický výcvik, kniha je dobrým průvodcem praktickým výcvikem a jistě dobře poslouží jako základní příručka při přípravě na pravidelná přezkoušení výškových specialistů. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Bibliography: Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
ISBN: 9788024750552