Jaderné zbraně - Dušek, Jiří, 1971-; Píšala, Jan, 1982- (Computer Press, 2006)
Spojené státy a Sovětský svaz/Ruská federace, jaderné supervelmoci a dominantní protivníci z období studené války, sice po řadě jednání poněkud zredukovaly své obrovské jaderné arzenály, ale do "jaderného klubu" vstupují ve 2. polovině 20. a na počátku 21. století postupně další a další země, které vyvíjejí nebo již vlastní nejničivější a nejnákladnější zbraně hromadného ničení - Velká Británie, Francie, Čína, Indie, Pákistán, Izrael, Jihoafrická republika, Írán, zřejmě i Severní Korea... V knize nalezneme základní informace o fyzikálních principech a účincích jaderných i termojaderných (vodíkových) bomb, seznámíme se s nosiči jaderných náloží (ponorkami, dálkovými bombardéry, mezikontinentálními raketami), možnostmi obrany proti jadernému útoku i událostmi, během kterých se svět ocitl v bezprostředním nebezpečí jaderné války. Fotografie, nákresy, grafy.
Keywords: jaderné zbraně -- dějiny; nuclear weapons -- history; populárně-naučné publikace; popular works