Kolaps neznamená konec - Bárta, Miroslav, 1969-; Tureček, Tomáš, 1970- (Vyšehrad, 2013)
Knižní rozhovor novináře Tomáše Turečka s egyptologem a archeologem Miroslavem Bártou, nynějším ředitelem Českého egyptologického ústavu FF UK.
Keywords: Bárta, Miroslav, -- 1969-; rozhovory; interviews; 20.-21. století; egyptologové -- Česko -- 20.-21. století; egyptologie; civilizace; civilizační cykly; dějiny civilizace; egyptologists -- Czechia -- 20th-21st centuries; Egyptology; civilization; cycles of civilization; history of civilization