Kolaps neznamená konec - Bárta, Miroslav, 1969-; Tureček, Tomáš, 1970- (Rozhovory (Vyšehrad), 2013)
Knižní rozhovor novináře Tomáše Turečka s egyptologem a archeologem Miroslavem Bártou, nynějším ředitelem Českého egyptologického ústavu FF UK.