Úvod do filosofie - Anzenbacher, Arno, 1940- (Portál, 2010)
Filozofická problematika je rozdělena do osmi tématických okruhů (podstata filozofie, ontologie, gnozeologie, substance a subjekt, logika a teorie vědy, člověk, etika, Bůh). Rakouský filozof a teolog systematicky interpretuje klíčové filozofické otázky.
Keywords: filozofie; philosophy; příručky; handbooks, manuals, etc