Kvantitativní vztahy mezi strukturou a biologickou aktivitou - Kuchař, Miroslav, 1935-; Rejholec, Václav, 1944- (Academia, 1980)
Monografie objasňuje teoretické základy kvantitativních vztahů mezi strukturou a biologickou aktivitou, vymezuje jejich postavení ve studiu biologicky aktivních látek a shrnuje získané metodické a interpretační poznatky. Zabývá se zejména fyzikálně chemickým popisem struktury, matematickými postupy a hlavními zásadami interpretace regresních rovnic
Obsahuje bibliografii
500 výt.
Keywords: biologicky aktivní látky; chemická struktura; bioactive compounds; chemical structure; studie; studies