Evoluce svým vlastním tvůrcem : od velkého třesku ke globální civilizaci - Veverka, Miroslav, 1927-2020 (Obzor (Prostor), 2014)
Obsáhlý pokus o shrnutí současného stavu vědeckého poznání světa a určení místa člověka v celku univerza.