Chudinství a chudoba jako sociálně historický fenomén : ambivalence dobových perspektiv, individuální a kolektivní strategie chudých a instrumentária řešení - Hlavačka, Milan, 1955-; Cibulka, Pavel, 1964- (Historický ústav, 2013)
Kolektivní monografie přináší studie od českých historiků, které se zaobírají problémem chudoby, různými způsoby poskytování péče chudým nejen a řešení sociální otázky převážně v 19. a 20. století. Text se soustředí nejen na české země, ale i na oblast Slovenska.
Keywords: kolektivní monografie; collective monographs; 18.-20. století; chudoba -- 18.-20. století; sociální politika -- 18.-20. století; sociální dějiny -- 18.-20. století; poverty -- 18th-20th centuries; social policy -- 18th-20th centuries; social history -- 18th-20th centuries