Základy toxikologie chemické : informační příručka pro lékaře - Švagr, Emil, 1875-1967 (Státní zdravotnické nakladatelství, 1960)
Příručka popisuje toxikologickou analýzu, umožňující chemické prokázání a identifikaci jedů. Probírá metody a instrumentář potřebný k analýze jedovatých látek, které sdružuje ve skupiny plynů, jedů organických a alkaloidů, kovů, kyselin a zásad, různých léčiv, toxických chemických přípravků a škodlivin alimentárních otrav.