Nové hmoty - Stoy, Artur, 1906-2000; Kebl, František, 1910-1980 (Orbis, 1961)
Problematika je zpřístupněna i neodborníkům v teorii i výrobní problematice polymerních materiálů, plastických hmot, chemických vláken, syntetických elastomerů a anorganických polymerů.
Keywords: polymerní materiály; plasty; chemická vlákna; polymer materials; plastics; man-made fibers; populárně-naučné publikace; popular works