Nové hmoty - Stoy, Artur, 1906-2000; Kebl, František, 1910-1980 (Malá moderní encyklopedie (Orbis), 1961)
Problematika je zpřístupněna i neodborníkům v teorii i výrobní problematice polymerních materiálů, plastických hmot, chemických vláken, syntetických elastomerů a anorganických polymerů.