Politická ekonomie globálních nerovnováh - Hnát, Pavel, 1981- (Odborná kniha s vědeckou redakcí, 2014)
Teorie politické ekonomie, charakteristika nynějšího finančního systému a mapování možností státu při řešení globální nerovnováhy.