Knihy kupovati-- : dějiny knižního trhu v českých zemích - Šimeček, Zdeněk, 1929-2019; Trávníček, Jiří, 1960- (Historie (Academia), 2014)
Knížka seznamuje s vývojem českého knižního trhu, přibližuje jeho instituce (nakladatelství, knihkupectví, tiskárny, půjčovny knih, čtenářské spolky, knihovny) i jeho přední osobnosti. Geograficky je kniha zaměřena na české země, připomíná však i spojení s jinými knihkupeckými centry (Augsburg, Norimberk, Lipsko, Vídeň). Sleduje sociální pohyb knih všech jazykových oblastí v českém prostředí (tedy knih českých, německých, latinských a hebrejských). Výklad zahrnuje rozsáhlé období od počátků knižní kultury v raném středověku, nejvíce prostoru a pozornosti však vzhledem k narůstající pramenné základně věnují autoři 19. a 20. století; samostatná kapitola se věnuje polistopadovému vývoji.