Kritická cesta a PERT v řídící praxi - Klusoň, Václav, 1926- (Státní nakladatelství technické literatury, 1968)
Z oblasti operačního výzkumu a řídící práce věnuje autor pozornost síťové analýze, zabývá se výkladem její podstaty a jejími aplikacemi. Tato analýza se po matematické stránce opírá o teorii grafů a pravděpodobnosti i o vědecké programování, a jejím základem je metoda kritické cesty (Critical Path Method) a plánovací systém PERT (Program Evaluation and Review Technique). Zahrnuje konstrukce síťového diagramu a na jeho základě sestrojenou incidenční matici projektu, dále síťový a Ganttův diagram, plánování projektu, jeho náklady a dobu trvání. Závěrečná kapitola řeší problematiku praktické aplikace sledovaných metod.
5200 výt.
Pozn.
Obálka a vazba: Miroslav Houska
Keywords: síťová analýza; management; operační výzkum; kritická cesta; PERT (síťový graf); příručky