Mladí lvi v kleci : umělecké skupiny německy hovořících výtvarníků z Čech, Moravy a Slezska v meziválečném období - Čepeláková, Zdenka, 1929- (Arbor vitae ; Oblastní galerie, 2013)
Katalog výstavy, která se pokusila o dosud nejucelenější pohled na tvorbu německy hovořících výtvarníků meziválečného období z Čech, Moravy a Slezska.
Část. přeloženo z němčiny
Vydáno ve spolupráci s Galerií výtvarného umění v Chebu u příležitosti výstav konaných v Oblastní galerii v Liberci ve dnech 13. září až 31. prosince 2013, Isergebirgs-Museu Neugablonz v Kaufbeuren-Neugablonzi ve dnech 7. března až 9. června 2014 a společné výstavy v Galerii výtvarného umění v Chebu a Galerii umění Karlovy Vary - Letohrádku Ostrov v Ostrově nad Ohří ve dnech 26. června až 28. září 2014
Rozložená tit. s.
Keywords: kolektivní monografie; collective monographs; 1918-1938; 20. století; výtvarní umělci -- Československo -- 1918-1938; Němci -- Československo -- 1918-1938; umělecké skupiny -- Česko -- 20. století; moderní umění -- Česko; Češi a Němci -- Československo -- 1918-1938; artists -- Czechoslovakia -- 1918-1938; Germans -- Czechoslovakia -- 1918-1938; art groups -- Czechoslovakia -- 20th century; modern art -- Czechia; Czechs and Germans -- Czechoslovakia -- 1918-1938