Němčina plná her : pro děti předškolního a mladšího školního věku - Hanšpachová, Jana, 1963-; Řandová, Zuzana (Portál, 2006)
Interaktivní výuka němčiny prostřednictvím her nabízí možnost, jak získat zábavně, podvědomě a intenzivně základní jazykové znalosti. Během kolektivní, případně i individuální hry s rodičem si děti procvičují slovní zásobu, konverzaci i gramatiku. Popisované hry jsou spojené s pohybem, pantomimou, dramatizací, rytmickými a hudebními aktivitami, kvízy, hlavolamy a křížovkami, s mluvením, čtením i psaním. Zkrátka se do hry zapojují všechny smysly. O věku dětí, náročnosti přípravy a počtu hráčů vždy jasně v úvodu každé hry informují názorné ikony. Příručka je řazena tematicky - podle typu her. Knihu ocení učitelé cizích jazyků nebo vedoucí jazykových kroužků, ale také rodiče předškolních a mladších školních dětí, u nichž není vyžadována dokonalá znalost němčiny. Podrobné popisy her uvádějí i různé varianty činností a využití námětu v domácím prostředí.
Keywords: němčina; jazykové hry; German language; language games; metodické příručky; methodological manuals