Atlas geometrie : geometrie krásná a užitečná - Csachová, Lucia (Academia, 2012)
Klasické i méně známé geometrické úlohy jsou předkládány v historických souvislostech, s důrazem na spojení geometrie s technickou praxí, uměním i s grafikou. Kniha je vhodnou pomůckou do základních, či středních škol, kde může sloužit jako zdroj inspirace k dalšímu studiu zajímavých partií geometrie. Podrobněji jsou popsány pojmy související se středoškolskou geometrií, je ukázán jejich význam v nejrozličnějších, mnohdy i překvapujících souvislostech. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: geometrie; geometry; populárně-naučné publikace; obrazové publikace; popular works; pictorial works