Život je spíš román : (výbor z knižně nepublikovaných prací Huga Vavrečky) - Vavrečka, Hugo, 1880-1952 (Arca JiMfa ; Jasmín, 1997)
Profesní začátky autora, jeho diplomatická kariéra a působení ve funkci ředitele Baťových závodů; doplněno vlastními povídkami a pohádkami.
"Z nepublikovaných rukopisů dědečka bratří Havlů"--Z obálky
Autorův pseudonym je Hugo Vavris
Keywords: Vavrečka, Hugo, -- 1880-1952; diplomaté -- Česko -- 20. století; diplomats -- Czechia; autobiografie; autobiography