Život je spíš román : (výbor z knižně nepublikovaných prací Huga Vavrečky) - Vavrečka, Hugo, 1880-1952 (Arca JiMfa ; Jasmín, 1997)
Profesní začátky autora, jeho diplomatická kariéra a působení ve funkci ředitele Baťových závodů; doplněno vlastními povídkami a pohádkami.