Základy statistiky v prostředí R - Zvára, Karel, 1943- (Biomedicínská statistika, 2013)
Učební text vysokých škol obsahuje popisné statistiky, základní pravděpodobnostní pojmy, principy statistického uvažování, uvádí příklady a metody jejich řešení. Seznámení s R, počítačovým programem pro statistické výpočty.