Logistika a plánování - Úředníček, Zdeněk, 1950- (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014)
"Text představuje základní popis systémového přístupu k řízení specifických procesů, které probíhají při návrhu, materiálním, personálním a finančním zajištění, vytvoření (výrobě) a distribuci produktů realizovaných u tzv. konečného zákazníka. Poslední součástí logistického systému je uvedení některých aspektů tzv. zpětné (reverzní) logistiky zabývající se řízením procesů při sběru, recyklaci a zpracování zbytků produktů vzniklých po „použití“ produktu u konečného zákazníka. Logistika je v publikaci definována jako optimální řízení dynamických procesů, které vznikají v materiální podstatě logistiky- v logistickém řetězci. Zavedením jednoduchého základního matematického aparátu, který umožňuje formalizovat a hlavně kvantifikovat tyto procesy, jsou vytvořeny předpoklady k možnosti zobrazení veličin charakterizující řídící procesy pomocí grafů funkcí času a hlavně pro jejich formální statickou optimalizaci- hledání různých typů extrémů až po řešení typických praktických statických kriteriálních úloh- hledání globálních vázaných extrémů. Studijní materiál je vytvořen jako podpora teoretické části výukového procesu předmětu Logistika a plánování v studijním oboru Informační technologie v administrativě vyučovaném v zimním semestru 3. ročníku bakalářského studia."--Resumé vydavatele
Keywords: logistika (management); manipulace s materiálem; distribuce zboží; skladové hospodářství; teorie systémů; řízení zásob; reverzní logistika; business logistics; materials handling; distribution of goods; warehouse management; system theory; inventory control; reverse logistics; učebnice vysokých škol; elektronické knihy; textbooks (higher); electronic books