Soudobá sociologie. VI, - Šubrt, Jiří, 1958- (Karolinum, 2014)
Jednotlivé studie se věnují různým oblastem a oborům sociologie (např. právo, náboženství, vzdělání, vojenství, veřejné mínění nebo volný čas).