Demokratizace a lidská práva : středoevropské pohledy - Holzer, Jan, 1969-; Molek, Pavel, 1980- (Sociologické nakladatelství (SLON) v koedici s Masarykovou univerzitou Brno, 2013)
Publikace osmi českých politologů, právníků a politických filozofů analyzuje proměnu demokratizačního a lidskoprávního diskurzu a jeho vliv na současné sociopolitické procesy, zejména v postkomunistických zemích střední a částečně východní Evropy
Keywords: demokratizace; lidská práva; democratization; human rights; kolektivní monografie; collective monographs