Nástin dějin evropského myšlení : od Thaléta k Rousseauovi - Tretera, Ivo, 1933-2012 (Paseka, 2002)
Revidované vydání dějin evropského myšlení může být vzhledem ke své srozumitelnosti využito jako historický úvod do studia filozofie pro nefilozofické obory. Jedná se o jeden ze základních pramenů pro studium dějin filozofie
Keywords: přehledy; učebnice; surveys; textbooks; 7. století př. Kr.-18. století po Kr.; evropská filozofie; dějiny filozofie -- Evropa -- 7. století př. Kr.-18. století po Kr.; European philosophy; history of philosophy -- Europe -- 7th century B.A.-18th century A.C.