Porod a budoucnost homo sapiens : první kniha o evoluci člověka v souvislosti s tím, jak přicházíme na svět - Odent, Michel, 1930- (Maitrea, 2014)
Francouzský porodník, dlouhodobě se zabývající různými aspekty porodu, nastiňuje další možný vývoj v kontextu evoluce celého lidstva.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: porod; porod -- fyziologické aspekty; porod -- filozofické aspekty; antropogeneze; antropogeneze -- filozofické aspekty; childbirth; childbirth -- physiological aspects; childbirth -- philosophical aspects; anthropogenesis; anthropogenesis -- philosophical aspects; monografie; monographs