Porod a budoucnost homo sapiens : první kniha o evoluci člověka v souvislosti s tím, jak přicházíme na svět - Odent, Michel, 1930- (Maitrea, 2014)
Francouzský porodník, dlouhodobě se zabývající různými aspekty porodu, nastiňuje další možný vývoj v kontextu evoluce celého lidstva.