Právnické osoby obcí a krajů - Pospíšil, Petr, 1974- (Právní monografie (Wolters Kluwer ČR), 2013)
Úkoly územních samosprávných celků, definování pojmu právnická osoba, výklady o vztazích samosprávných celků a právnických osob na ně navázaných, přehled jednotlivých právnických osob spolu s právní úpravou.