Budoucnost : 50 myšlenek, které musíte znát - Watson, Richard, 1961- (Slovart, 2014)
Knížka se snaží zachytit pokrok v oblastech politiky, společnosti, dopravy, víry, životního prostředí, zemědělství, zdravotnictví, nových technologií, světové ekonomiky nebo dobývání vesmíru a nevynechává ani hrozby, kterým bude lidstvo v tomto století čelit (nukleární terorismus, přírodní katastrofy, hromadné vymírání atd.). Součástí textu je slovníček pojmů.