Dodalovi : průkopníci českého animovaného filmu - Strusková, Eva, 1937- (Národní filmový archiv : Akademie múzických umění v Praze, 2013)
Životopisná monografie věnovaná průkopníkům českého animovaného filmu manželům Dodalovým, kteří ve třicátých let 20. století vedli společně v Praze ateliér animovaných filmů IRE-film.
Keywords: Dodal, Karel, -- 1900-1986; Dodalová, Irena, -- 1900-1989; monografie; monographs; 20. století; výtvarní umělci -- Česko -- 20. století; animovaný film -- Česko -- 20. století; exil -- Spojené státy americké -- 20. století; exil -- Argentina -- 20. století; artists -- Czechia -- 20th century; animated film -- Czechia -- 20th century; exile -- United States -- 20th century; exile -- Argentina -- 20th century