Dodalovi : průkopníci českého animovaného filmu - Strusková, Eva, 1937- (Národní filmový archiv : Akademie múzických umění v Praze, 2013)
Životopisná monografie věnovaná průkopníkům českého animovaného filmu manželům Dodalovým, kteří ve třicátých let 20. století vedli společně v Praze ateliér animovaných filmů IRE-film.