Dějiny římské říše : od nejranějších časů po Konstantina Velikého - Boatwright, Mary Taliaferro, 1952-; Gargola, Daniel J.; Talbert, Richard J. A., 1947- (Grada, 2012)
Autoři se zaměřují na postupný vývoj římské společnosti a jejích státních institucí, sledují mocenský vzestup Říma ve Středomoří a jeho důsledky. Vedle politiky se věnují i dějinám kulturním, sociálním a hospodářským. Snahou autorského kolektivu bylo načrtnout komplexní a pestrý obraz starověkých římských dějin, text proto doprovází mapy, kresby, fotografie a citáty z děl antických autorů. V úvodu kapitol jsou zařazeny stručné přehledy dostupných pramenů pro jednotlivá historická období, v závěru slovníček základních pojmů a chronologický přehled.
Přeloženo z angličtiny
Terminologický slovník
Obsahuje rejstřík
Keywords: starověký Řím -- dějiny; Rome -- history; monografie; monographs