Hospodářský vývoj českých zemí v období 1848-1992

Skripta jsou určena studentům všech fakult VŠE v Praze a studentům dalších vysokých škol se zaměřením na hospodářské dějiny. Skripta tak zahrnují období jednak rozvoje industrializace, období formování československé ekonomiky, období protektorátu, krátkého období obnovy tržního hospodářství, vystří...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Jakubec, Ivan, 1960- (Author)
Corporate Author: Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Oeconomica, 2008
Edition: Vyd. 1.
Subjects:
ISBN: 9788024514505
Physical Description: 289 s. : il. ; 23 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Skripta jsou určena studentům všech fakult VŠE v Praze a studentům dalších vysokých škol se zaměřením na hospodářské dějiny. Skripta tak zahrnují období jednak rozvoje industrializace, období formování československé ekonomiky, období protektorátu, krátkého období obnovy tržního hospodářství, vystřídaného zavedením sovětského hospodářského modelu a končí zahájenou hospodářskou transformací po listopadu 1989. Ačkoliv se jedná o učební text, autoři se pokusili nastínit i nové výklady a hodnocení tak, aby se studenti seznámili s nejnovějšími výsledky bádání českých i zahraničních badatelů. Autorský kolektiv se pokusil zcela nově o koncipování výkladu hospodářských dějin českých zemí, a to s důrazem na základní sektory ekonomiky - primární, sekundární a terciérní sféru.
Skripta zachycují přehlednou formou hospodářský vývoj českých zemí od poloviny 19. století do rozpadu československé federace v roce 1992.
Item Description: Nad názvem: Vysoká škola ekonomická v Praze, Národohospodářská fakulta
1000 výt.
Bibliography: Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
ISBN: 9788024514505