V Evropě : cesty po dvacátém století - Mak, Geert, 1946- (Barrister & Principal, 2012)
Kniha vzešlá z pera nizozemského novináře popisuje jeho putování po Evropě, kterou se rozhodl v roce 1999 procestovat. Všímá si nejen různých zajímavostí ze svých cest, ale zároveň vykládá dějiny minulého století, které jsou s různými evropskými městy spjaty. Můžeme se tak vydat na cestu časem a připomenout si evropské dějiny od počátku 20. století až po jeho konec. Text obsahuje také vzpomínky celé řady lidí. Mapy, přehled literatury, rejstřík.