Taneční hry s písničkami - Kulhánková, Eva (Portál, 2013)
Ilustrovaná publikace taneční a hudební pedagožky Evy Kulhánkové je tématicky rozdělena do tří částí podle různých věkových kategorií - děti od 3 let, děti od 5 let a děti od 6 let. Autorka představuje řadu pohybových variací na známé a méně známé lidové písně doplněné melodickou linkou, texty, akordickými značkami a choreografií jednotlivých her. Kniha přibližuje dětem lidovou tvorbu a současně je motivuje k uvolněnému estetickému pohybu. Publikace doplněná použitou a doporučenou literaturou a abecedním seznamem písniček je inspirativní nejen pro učitele mateřských a základních škol, ale i pro vedoucí tanečních a dramatických kroužků.
Keywords: hudebně-pohybová výchova; hudebně-pohybové hry; dětské taneční hry; lidové písně; musical and movement education; games with music; dancing games for children; folk songs; zpěvníky; metodické příručky; songbooks; methodological manuals