Taneční hry s písničkami

Ilustrovaná publikace taneční a hudební pedagožky Evy Kulhánkové je tématicky rozdělena do tří částí podle různých věkových kategorií - děti od 3 let, děti od 5 let a děti od 6 let. Autorka představuje řadu pohybových variací na známé a méně známé lidové písně doplněné melodickou linkou, texty, akor...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Kulhánková, Eva (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Portál, 2013
Edition: Vyd. 2.
Subjects:
ISBN: 9788026204084
Physical Description: 151 s. : il., noty ; 23 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Ilustrovaná publikace taneční a hudební pedagožky Evy Kulhánkové je tématicky rozdělena do tří částí podle různých věkových kategorií - děti od 3 let, děti od 5 let a děti od 6 let. Autorka představuje řadu pohybových variací na známé a méně známé lidové písně doplněné melodickou linkou, texty, akordickými značkami a choreografií jednotlivých her. Kniha přibližuje dětem lidovou tvorbu a současně je motivuje k uvolněnému estetickému pohybu. Publikace doplněná použitou a doporučenou literaturou a abecedním seznamem písniček je inspirativní nejen pro učitele mateřských a základních škol, ale i pro vedoucí tanečních a dramatických kroužků.
Publikace je zaměřena na praktické seznámení pedagogů předškolních zařízení a základních škol s množstvím říkadel, popěvků, písní a dětských pohybových her.
Audience: Od 4 do 9 let
Bibliography: Obsahuje bibliografii a rejstřík
ISBN: 9788026204084