Filosofie v kultuře západní tradice - Vaněk, Jiří, 1946 únor 19.- (ARSCI, 2013)
Přehled myšlenkových směrů západní filozofie od antiky po současnost a jejich odraz ve světové literatuře a kultuře.
Terminologický slovník
Keywords: filozofické myšlení -- dějiny; evropská filozofie; dějiny filozofie -- Evropa; kulturní dějiny -- Evropa; philosophical thought -- history; European philosophy; history of philosophy -- Europe; cultural history -- Europe; monografie; přehledy; monographs; surveys