"Miluji tvory svého pohlaví" : homosexualita v dějinách a společnosti českých zemí - Himl, Pavel, 1971-; Seidl, Jan, 1981-; Schindler, Franz, 1963- (Argo, 2013)
Kniha obsahuje patnáct studií, které se z různých úhlů pohledu věnují stejnopohlavním vztahům coby společenskému fenoménu v české minulosti a přítomnosti. Její autoři přinášejí detailní analýzu konkrétních případů stíhání homosexuálního chování jak v 18., tak ve 20. století (mj. i v období 1939-1945), z různých úhlů pohledu se soustřeďují na dosud neznámé aspekty života homosexuálů a vnímání homosexuality v socialistickém Československu a dokládají pluralitu životních perspektiv, představ a subkultur, spojených tak či onak s homosexualitou po roce 1989. Nakladatelská anotace.
Část. přeloženo z angličtiny a němčiny
Keywords: homosexualita -- Česko; homosexualita -- dějiny; homosexualita -- právní aspekty; homosexualita a společnost -- Česko; sexuální morálka -- Česko; stereotypy -- Česko; homosexuálové -- perzekuce; homosexuality -- Czechia; homosexuality -- history; homosexuality -- legal aspects; homosexuality and society -- Czechia; sexual morality -- Czechia; stereotypes -- Czechia; homosexuals -- persecutions; kolektivní monografie; collective monographs