Dějiny anglického národa - Johnson, Paul, 1928- (Leda ; Rozmluvy, 2012)
Formování svébytného anglického národa, jeho historický vzestup v době imperiálního rozmachu říše a pokles v 50. a 60. letech 20. stol.
Chronologický přehled
Keywords: Angličané -- dějiny; English -- history; Anglie -- dějiny; Velká Británie -- dějiny; England -- history; Great Britain -- history; monografie; monographs