Dějiny anglického národa - Johnson, Paul, 1928- (Leda ; Rozmluvy, 2012)
Formování svébytného anglického národa, jeho historický vzestup v době imperiálního rozmachu říše a pokles v 50. a 60. letech 20. stol.