Sensorium Dei : člověk - prostor - transcendence - Vybíral, Jan, 1973- (Centrum pro studium demokracie a kultury, 2013)
Úvahy 12 autorů z různých oborů o posvátném prostoru v oblasti přírody, spirituality, teologie, umění, kultury a posvátné architektury.
Keywords: prostor (filozofie) -- duchovní aspekty; prostor (umění) -- duchovní aspekty; prostor v literatuře -- duchovní aspekty; prostorové vnímání -- duchovní aspekty; transcendence; duchovní zkušenosti; posvátno; Bůh a člověk; poznatelnost Boha; space (philosophy) -- spiritual aspects; space (art) -- spiritual aspects; space (literature) -- spiritual aspects; spatial perception -- spiritual aspects; transcendence (philosophy); spiritual experiences; sacredness; relations between God and man; knowability of God; kolektivní monografie; collective monographs