Průvodce českými dějinami 20. století - Emmert, František, 1974- (Clio, 2012)
Autor podává výklad o historickém vývoji našeho území od počátku 20. století až do konce této bouřlivé epochy. Jednotlivé kapitoly se pokoušejí srozumitelně a zároveň stručně zachytit důležité události našich dějin. Jejich součástí jsou rovněž kratší texty věnované málo známým faktům a zajímavostem, fotografie, tabulky a chronologické přehledy. Závěr obsahuje bibliografii k českým a čs. dějinám minulého století.
Keywords: přehledy; surveys; 20. století; Česko -- dějiny -- 20. století; Československo -- dějiny; Czechia -- history -- 20th century; Czechoslovakia -- history