Lineární modely - Lagová, Milada, 1941-; Jablonský, Josef, 1955- (Oeconomica, 2014)
Skripta se věnují podrobně teorii lineárního programování. Zabývají se metodami řešení lineárních optimalizačních úloh, podrobně popisují simplexovou metodu i metody pro řešení diskrétních optimalizačních úloh. Samostatná kapitola je věnována dualitě v úlohách lineárního programování a analýze citlivosti těchto úloh. Zvláštní pozornost se zaměřuje na aplikace lineárních optimalizačních úloh a ekonomickou interpretaci výsledků. V závěru se čtenář může seznámit s vybranými programovými produkty pro řešení uvedených úloh.
Nad názvem: Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta informatiky a statistiky
300 výt.
Keywords: lineární programování; lineární modely; linear programming; linear models; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)